Haber: Vedat Yetik – Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde maden, mermer ve sentetik üretim alanlarında faaliyet gösteren Akdağ Şirketler Grubu, yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek bölgenin en büyük entegre taş yünü üretim fabrikasını kuruyor. Türkiye’nin yalıtım taş yünü ihtiyacının yüzde 25 ihtiyacını karşılayacak fabrika, 2020 yılında faaliyete geçecek. Fabrikada doğrudan 200 kişi, dolaylı olarak 600 kişi istihdam edilecek.
Sahip olduğu işletmeler ve yaptığı yatırımlarla Elazığ’a, bölgesine ve ülke ekonomisine üretim gücü ve ihracatına önemli katkılar sağlayan Akdağ Şirketler Grubu, ekonomik durgunluğa rağmen bölgesindeki en büyük sanayi yatırımlarından birini daha hayata geçiriyor.
Elazığ’ı Bölgenin yalıtım üssü yapacak bölgenin en büyük taş yünü entegre üretim tesisini hayata geçirmek için hazırlıklara başlayan Akdağ Ailesi, sürdürülebilir ve temiz bir dönüşüm sistemi ile tüm atıkları tekrar üretime dönüştürüldüğü doğaya dost, insana ve çevreye saygılı sıfır atık hedefli bir üretim modeli ile yapılacak tesisin temellerini attı.
Elazığ OSB‘de bulunan 90.000 m² arazi üzerinde 25.000 m² kapalı alanda inşa edilecek Entegre Taş yünü tesisi, pek çok yönden bölgedeki ilk ve tek olma özelliğini bünyesinde barındıracak özelliklere sahip olacak.
2020 yılı ikinci yarısında faaliyete geçmesi planlanan tesiste doğrudan 200 kişi, dolaylı olarak da 600 kişi istihdam edilecek.
LANSMAN TOPLANTISI YOĞUN KATILIMLA YAPILDI
Akdağ Şirketler Grubu tarafından tamamen öz sermaye ile kurulacak olan taş yünü üretim tesisinin tanıtım toplantısı Elazığ Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda yapıldı. Toplantıya Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Devlet eski Bakanı Ahmet Cemil Tunç, Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.
AKDAĞ GROUP BÖLGENİN İHTİYAÇLARINA YÖNELİK YATIRIM VE PROJELERLE ÖNCÜ BİR ROL ÜSTLENMİŞTİR
Lansman toplantısının açılışında konuşan Akdağ Şirketler Grubu Başkanı Muhammet Ali Akdağ, yeni yatırımlarına ilişkin bilgiler verdi.
Akdağ, şöyle konuştu: “Akdağ Group bölgenin ihtiyaçlarına yönelik yatırım ve projelerle öncü bir rol üstlenen Akdağ Şirketler Grubu; girişimci, yenilikçi ve sorumluluk taşıyan vizyoner ruhuyla 1988 yılında Elazığ Organize sanayi bölgesinde kurulmuştur.
Akdağ Grup, Polipropilen Sentetik Çuval sektöründe başladığı faaliyetlerini kısa sürede geliştirerek mermer ve madencilik alanlarında yatırımlar da ekleyerek kompleks bir Şirketler Grubu haline getirmiştir.
Akdağ Sentetik
1988 yılında kurulan Akdağ Sentetik Elazığ Organize sanayi bölgesinde yatırımcı ve müteşebbislerin en kıt olduğu dönemde cesur adımlarla kurulmuş , Üretim konusu itibariyle Bölgenin ilk , Elazığ OSB’nin ise faaliyete geçen ilk tesisi olmuştur.
Akdağ Mermer
Türk Doğal taşının yükselen yıldızı olan Akdağ Mermer , 2005 yılında yine Elazığ OSB ‘de 10.000 m2 si kapalı toplam 20.000 m2 alan üzerine kurulmuştur.
Ülkemizin farklı bölgelerinde bulunan firmaya ait ocaklardan elde edilen benzersiz renk ve desen grubuna sahip ham blok mermerler , Elazığ OSB ‘de bulunan geniş makine parkına sahip Entegre mermer fabrikasında işlenmektedir.Üretilen Ebatlı ve Blok Mermer ürünleri tüm yurt sathında pazarlanmakta ve 5 kıta , 50 farklı ülkeye sürekli ihracat yapılmaktadır.
Akdağ Mermer ürünleri , Türkiye’de ve Dünyada ünlü mimarların elinde , en seçkin ve prestijli mekanlarda bütün ihtişamı ile yer almaktadır.
Aksa Mermer
2008 yılında kurulan grup şirketi Aksa Mermer, Mermer Ocağı ve Madencilik faaliyetlerinde bulunmak üzere kurulmuştur.
Eşsiz mermer rezervlerine sahip ocaklarından çıkan ürünlerin neredeyse tamamı ihrac edilmektedir.
İnnova Mermer
2011 Yılında kurulan grup şirketi İnnova Mermer, ağırlıklı olarak dış piyasada faaliyet gösterip grup şirketlerinin tüm ürünlerini dış pazara sunmak üzere kurulmuştur.
Halihazırda 5 kıtada toplam 50 ülkeye ihracat yapan bölgenin en güçlü ihracat firmalarından biri olmuştur.
Akbaş Madencilik
2008 yılında kurulan grup şirketi Akbaş Madencilik, yüksek tenörlü ve verimli rezervlere sahip ocaklardan elde edilen madenleri yurt dışı pazarına ihraç etmektedir.
İhracat kapasitesi ile ülkemizin ve ilimizin ekonomisine önemli katkılarda bulunan Akbaş Madencilik, sektöründe önde gelen markalar arasında yer almaktadır.
AKDAĞ YATIRIMLARINA BİR YENİSİ DAHA EKLENİYOR
Bölgesinde değişimin öncüleri arasında yer alan Akdağ Grup, sahip olduğu geniş hizmet, bilgi ve iş birliği ağını hedeflerine ulaşmada en iyi şekilde değerlendirmektedir.
Akdağ Grup, standartları belirleyen, keşfederek ilerleyen ulusal bir oyuncu olma vizyonuyla, bölge ekonomisine faydalı olacağına inandığı iş birliği ve yatırım fırsatlarını titizlikle inceleyerek stratejik yatırımlar yapmaya devam etmektedir.
AKDAĞ Grup , yaptığı titiz fizibilite çalışmaları neticesinde ; ülkemizde ve dünyamızda hızla yükseliş gösteren enerji tüketimi , enerjiye olan ihtiyaç ve enerji verimliliği için yapılan harcamalar göz önünde bulundurulduğunda yaşamsal alanların Enerjiye ihtiyacının azaltılması ve son derece önemli olan bina güvenliğini sağlaması sebebiyle taş yünü yalıtımı alanında yapılacak bir yatırıma karar vermiştir.
Ülkemiz açısından dışarıya olan enerji bağımlılığının azaltılmasına ve Alternatif yalıtım tesislerinde kullanılan ham madde ithalatının önüne geçmesi sebebiyle söz konusu yatırım stratejik önem arz etmektedir.
AKDAĞ MİNERAL TAŞYÜNÜ
Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 90.000m² arazi üzerinde 25.000 m² kapalı alanda inşa edilecek Entegre Taş yünü tesisi , pek çok yönden bölgedeki ilk ve tek olma özelliğini bünyesinde barındıracak özelliklere sahip olacaktır.
2020 yılı ikinci yarısında faaliyete geçmesi planlanan Tesis , birinci etapta yıllık 40.000 ton taş yünü üretim kapasitesi ile Bölgenin en büyük taş yünü üretim kapasitesine sahip olacaktır.
Aşamalı olarak yapılacak ikinci ve üçüncü etap ilave yatırımlar ile Tesisin ; 40.000m² kapalı alana ve yıllık 100.000 ton üretim kapasitesine ulaşması planlanmaktadır. Böylece taşyünü entegre üretim tesisi olarak, ülkemizdeki üretim hacminin önemli bir bölümünün bu tesiten karşılanması planlanmaktadır. Endüstri 4.0 mimarisiyle tasarlanan ”Akıllı fabrika” sistemiyle inşa edilen tesis sıfır atık hedefi ile tasarlanmıştır.Sürdürülebilir ve temiz bir dönüşüm sistemi ile tüm atıklar tekrar üretime dönüştürülerek , karbon ayak izini uluslararası standartların altına çekilerek doğaya dost, insana ve çevreye saygılı bir üretim modeli oluşturulacaktır.
Kendi elektriğini ve yardımcı hammaddelerini kendi üretecek olan tesiste ; aynı zamanda bir AR-GE üssü olacak laboratuvarı , Tedarikçi ve uygulamacı muhataplarının sürekli Eğitim ve Bilgilendirmelerinin sağlanacağı konferans salonu gibi yerleşkeler sayesinde Mesleki kuruluşlar ve Üniversiteler ile işbirliği içerisinde çalışılabilecek bir alt yapı planlamaktadır.

VALİ KALDIRIM: “BU YATIRIMIN İLİMİZE VE ÜLKEMİZE HAYIRLAR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”
Lansman toplantısında konuşan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ’a bu yatırım kazandırdıkları için Akdağ Ailesine teşekkür etti.
Bu tür yatırımlarla Elazığ’ın kalkındığını ve geliştiğini vurgulayan Vali Kaldırım, “Hacı Sait Akdağ’ın bir eseri olan, Elazığ’ın gelişmesinde, kalkınmasında katma değer üretmesinde ülkemiz adına çok büyük katkı verecek olan böyle bir yatırımın ilimize, bölgemize, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ben bu güzide aileyi bu yatırımlarından dolayı tebrik ediyorum. Tabi Akdağ grubunun gurur verici bir geçmişi var. 1960’yılı yıllarda Hacı Said bey gerçekten emek vererek, alın teri akıtarak, taş üstüne taş koyarak inşa ettiği bir çınar. Çok kıymetli bir çınar. Akdağ ailesi gerçekten Elazığ’ın gurur ailelerinden birisi. Onun için kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah fabrika tamamlandığında 200 kişiye istihdam sağlayacaklar. Yeni ufuklar, yeni alanlar açacaklar ve Türkiye’de özellikle yalıtım sektöründe öncü sektörlerden biri olacaklar. Türkiye’de yüzde 25 pazarı gerçekten çok büyük bir pazar. bu pazarda inşallah Elazığ iftihar etmiş olacak. Bu açıdan kendilerini tebrik ediyorum. Katkı veren, emek veren, Elazığ’ın gelişmesi, büyümesi katma değer üretmesi, açısından gerçekten ortaya hedef koyan, gayret koyan büyün girişimcileri tebrik ediyorum. İnşallah Elazığımız bu hedeflerine ulaşacaktır. İnsan merkezli kalitesinin yanında üretim merkezli, üretim kalitesi katma değerini ortaya koyan bir şehir haline gelecektir.” şeklinde konuştu.

“BU YATIRIM SAİD BEYİN HAYALİYDİ”
Devlet Eski Bakanı Ahmet Cemil Tunç, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni yatırımın Elazığ’a ve ülke ekonomisine hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, “Bu yatırım Said Beyin hayaliydi. Hayalinde üretim yapmak, fabrika yapmak vardı. Cenabı Hakk bunu nasip etti. Demek ki bir insan hayal etmediği hiçbir şeyi gerçekleştiremez. Said Bey hayalini gerçekleştirdi. Allah rahmet etsin.Ben bu vesile ile bütün yatırımcıları tebrik ediyorum. Elazığ Organize sanayi bölgesi gittikçe daha da gelişecek. Türkiye hak ettiği noktaya üretim ve sanayi itibariyle gelecektir.” diye konuştu.

“ELAZIĞ OSB’YE CİDDİ YATIRIMLAR GELİYOR”
Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk ise yaptığı konuşmada, “Elazığ Organize sanayi bölgesi özellikle son 10 yılda ciddi aşamalar kaydetmiştir. Bugün gelinen noktada yerel bir yatırımcı arkadaşımızın bugün ciddi manada maliyetli olan ve ülkenin ihtiyacı olan bir yatırımın temelleri bugün atılmıştır. Arsasını tahsis ettik. İnşaat aşamasına gelmişler. Arazi üzerinde çalışmalara başladılar. Akdağ ailesi bugün üçüncü yatırımlarını bugün burada yapıyorlarsa Elazığ sevdalarından dolayı. Elazığ bu tür yatırımlarla yapı kimyasalları konusunda bir merkez haline geldi. Son zamanlarda organize sanayi bölgesine ciddi büyüklüklerde yatırımlar geliyor. Bizim amacımız burada daha çok yatırımcı kazandırmaktır.” diye konuştu.
BELEDİYE BAŞKANI VE MİLLETVEKİLLERİ TOPLANTIYA KATILMADI
Yoğun katılımın olduğu lansman toplantısına Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve milletvekillerinin katılmaması tepki çekerken, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan’ın ise işlerinin yoğunluğu nedeniyle toplantıya geç katıldığı öğrenildi.





