Akdağ Yalıtım A.Ş.
Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 90.000 m² alan üzerinde 25.000 m² kapalı alanda üretim yapan Akdağ Entegre Taşyünü tesisi, pek çok yönden bölgedeki ilk ve tek olma özelliğine sahiptir.
Endüstri 4.0 Akıllı Fabrika teknolojisi ile kurulan tesiste, çevre dostu, sıfır atıkla kusursuz üretim yapılmaktadır.
2021 yılında üretime başlayan tesis, birinci etapta yıllık 40.000 ton TAŞYÜNÜ üretim kapasitesi ile bölgenin en büyük TAŞYÜNÜ üretim kapasitesine sahiptir.
Aşamalı olarak yapılacak ikinci ve üçüncü etap ilave yatırımlar ile; 40.000 m² kapalı alana ve yıllık 100.000 ton üretim kapasitesi hedefiyle yatırımlarına devam eden Akdağ Group, böylelikle TAŞYÜNÜ ENTEGRE ÜRETİM TESİSİ olarak, ülkemizdeki üretim hacminin önemli bir bölümünün bu tesisten karşılanmasını hedeflemektedir.
Her yönüyle çevreci ve
ileri teknoloji bir üretim sistemiyle tanışın.
Sürdürülebilir ve temiz bir dönüşüm sistemi ile tüm atıklar tekrar üretime dönüştürülerek, karbon ayak izini uluslararası standartların altına çekilerek doğaya dost, insana ve çevreye saygılı bir üretim modeli oluşturulmuştur.
Kendi elektriğini ve yardımcı hammaddelerini kendi üreten tesis; aynı zamanda bir AR-GE üssüne gibi çalışan laboratuvara da sahiptir.
Akdağ Taşyünü Entegre Tesisi; Tedarikçi ve uygulamacı muhataplarının sürekli Eğitim ve Bilgilendirmelerinin sağlanacağı konferans salonu gibi yerleşkeler sayesinde, mesleki kuruluşlar ve üniversiteler ile işbirliği içerisinde çalışılarak nitelikli iş gücüne katkıda bulunmayı da hedeflemektedir.
AKDAĞ Group, yaptığı titiz fizibilite çalışmaları neticesinde; ülkemizde ve dünyamızda hızla yükseliş gösteren enerji tüketimi , enerjiye olan ihtiyaç ve enerji verimliliği için yapılan harcamalar göz önünde bulundurulduğunda yaşamsal alanların Enerjiye ihtiyacının azaltılması ve son derece önemli olan bina güvenliğini sağlaması sebebiyle TAŞ YÜNÜ YALITIMI alanında yapılacak bir yatırıma karar vermiştir.
Ülkemiz açısından dışarıya olan enerji bağımlılığının azaltılmasına ve Alternatif yalıtım tesislerinde kullanılan hammadde ithalatının önüne geçmesi sebebiyle söz konusu yatırım stratejik önem arz etmektedir.